آخرین اخبار
کد مطلب: 124342
مقام صنعت نفت:
يک سکوي جديد پارس جنوبي با ظرفيت توليد روزانه يک ميليارد فوت مکعب گاز راه اندازي شد
تاریخ انتشار : 1395/08/28 18:47:34
نمایش : 3199
يک مسئول صنعت نفت اعلام کرد: سکوي فاز ٢١ پارس جنوبي با ظرفيت برداشت روزانه يک ميليارد فوت مکعب گاز، راه اندازي شد.
به گزارش سلام لردگان؛ به نقل از ايرنا، ميدان گازي پارس جنوبي (يا گنبد شمالي در بخش قطري)، بزرگ ترين ميدان گازي مستقل جهان است که با داشتن 34.2 تريليون مترمکعب گاز استحصال پذير، حدود ١٩درصد از کل ذخاير گازي جهان را در خود جاي داده است. ذخيره بخش ايراني اين ميدان 13.3 تريليون مترمکعب گاز درجا و 19 ميليارد بشکه ميعانات گازي (9 ميليارد بشکه قابل برداشت)تخمين زده مي شود.

در زمان تحريم، قطر به پشتوانه شرکت هاي بين المللي توانست به سرعت اقدام به برداشت گاز از اين ميدان کند.
ايران در سال هاي اخير تلاش کرده است با اولويت بندي فازهاي پارس جنوبي، توسعه فازهاي مختلف را شتاب بخشيده و عقب ماندگي هاي گذشته را نيز جبران کند.
در تازه ترين گام براي توسعه پارس جنوبي، ايران توانست يک سکوي ديگر را نصب و راه اندازي کند.
به گزارش وزارت نفت، عليرضا عبادي، مجري فازهاي ٢٠ و ٢١ پارس جنوبي با تشريح جزئيات راه اندازي سکوي فاز 21 گفت: مشعل سکوي فاز ٢١ پس از باز شدن و جريان دهي به چاه شماره يک روشن شده و به‎زودي عمليات توليد و ارسال گاز از اين سکو به پالايشگاه خشکي آغاز مي شود.
سکوي فاز ٢١، بيست و يکمين عرشه ميدان مشترک پارس جنوبي است که در شرايط کاملا ايمن راه اندازي مي شود؛ اين سکو با وزن ٢ هزار و ٧٠٠ تن، هشتم مردادماه امسال نصب شده بود.
عبادي عنوان کرد: با باز شدن تدريجي همه چاه‎هاي عرشه فاز ٢١، روزانه 28.3 ميليون متر مکعب گاز به ظرفيت برداشت منابع گازي از ميدان پارس جنوبي افزوده مي شود.
وي با بيان اين‎ که گاز سکوي فاز ٢١ هفته نخست آذرماه امسال به پالايشگاه فازهاي ٢٠ و ٢١ ارسال مي شود، از پايان آزمايش خطوط لوله دريا و خشکي اين سکو خبرداد و گفت: هم اکنون عمليات تخليه آب اين خطوط براي ورود گاز ترش در جريان است.
درحالي فعاليت‎هاي بخش فراساحل فازهاي ٢٠ و ٢١ مراحل نهايي خود را طي مي کند که به گفته مجري اين طرح، تکميل واحدهاي پالايشي در پالايشگاه خشکي نيز بصورت جدي در دستورکار کارفرما و پيمانکاران قرار دارد.
بر همين اساس عبادي عنوان کرد: بخش عمده اي از محموله شيرهاي برقي که تا پيش از اين مشمول کالاهاي تحريمي بوده و در راه اندازي واحد لخته گير و رديف هاي دوم تا چهارم شيرين سازي نقشي ضروري دارند، پس اجراي برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، خريد دوباره شده است.
وي ادامه داد: بخشي از اين شيرها از طريق خطوط هوايي به سايت رسيده و بخشي از آنها هم تا هفته آينده وارد پالايشگاه مي شود.
عبادي با بيان اين‎که پيش از اين رديف نخست شيرين سازي پالايشگاه فازهاي ٢٠ و ٢١ با گاز ترش فازهاي 6 و 7 و 8 به بهره برداري رسيده است، گفت: اين رديف و رديف دوم شيرين سازي، گاز ارسالي از سکوي ٢١ را دريافت و فراوري خواهند کرد.
عبادي با بيان اين‎ که پيشرفت پالايشگاه فازهاي ٢٠ و ٢١ پارس جنوبي به 91 درصد رسيده است، گفت: رديف هاي سوم و چهارم شيرين سازي هم، پايان ماه‎هاي آذر و دي امسال راه اندازي مي شود و به اين ترتيب همه رديف هاي شيرين سازي اين فازها به طور کامل در سرويس بهره برداري قرار مي گيرد.
به گزارش ايرنا، ميدان پارس جنوبي، در عمق بيش از سه هزار متري از بستر خليج فارس و در محوطه اي به وسعت ٩هزارو ٧٠٠ کيلومتر مربع واقع شده است.
حدود سه هزارو ٧٠٠ کيلومتر مربع از اين ميدان مشترک، در آب هاي سرزميني ايران و حدود شش هزار کيلومتر مربع از آن در آب هاي قطر واقع شده است.
ميدان گازي پارس جنوبي، حدود 50 درصد ذخاير گازي ايران را تشکيل مي دهد. برآورد مي شود که سهم ايراني پارس جنوبي حدود 8 درصد از ذخاير گازي جهان را در خود جاي داده است. ذخيره بخش ايراني اين ميدان 13.3 تريليون مترمکعب گاز درجا و 19 ميليارد بشکه ميعانات گازي (9 ميليارد بشکه قابل برداشت)تخمين زده مي شود. ميدان گازي پارس جنوبي، در ١٠٥ کيلومتري سواحل ايران قرار دارد.
 

 

 
انتهاي پيام /*
 
 
برچسب ها: سکو, پارس جنوبی
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس